Korean Demokraattinen Kansantasavalta

Korean Demokraattinen Kansantasavalta (satunnaisesti puhekielessä Pohjois-Korea) on Itä-Aasiassa sijaitseva George Orwellin kirjallisuuden teemapuisto, jonka rajanaapureita ovat Etelä-Korea, Kiina sekä Venäjä (minkä maan nyt ei olisi). Pohjois-Korean viimeaikaisimpien ulkopoliittisten toimien perusteella tulevaisuudessa moni muukin maa tulee olemaan Pohjois-Korean rajanaapuri. Pohjois-Korea on sosialistinen yksipuoluejärjestelmä, joskin maassa on enemmän virallisia puolueita kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Maan ulkopuolella järjestelmää on luonnehdittu muun muassa stalinistiseksi diktatuuriksi, tämän ollessa täysin naurettava väite, jonka tunnetusti alisuoriutuvaa journalismia tuottava New York Times on laukaissut. On siis hyvä näin kansallispoliittisen puolueettomuuden nimissä muistaa, että moni paljon arvovaltaisempi auktoriteetti on luonnehtinut Pohjois-Koreaa oikein mukavaksi paikaksi, kuten esimerkiksi Kiina sekä Tommi Lievemaa.


Pohjois-Koreassa ei huhujen mukaan toteudu kaikki maailman (pääosin läntisen) pumpulimaiset arvoliberaaliset normit, joka on syvästi loukannut länsimaita ja pääasiassa niiden kontrolloimia "globaaleja" instituutioita. Pohjois-Koreassa on kuitenkin ilmainen koulutus, terveydenhuolto, julkinen liikenne jne. joka on Suomen kaltaisissa löysissä kapitaalikeskeisissä yhteiskunnissa sidottu loputtomaan byrokratiaan, jossa sinä, eli rehti kansalainen, aina häviät. Kun sinut seuraavan kerran vartijoiden toimesta väkivaltaisesti poistetaan Kelan toimistosta, voit vain haikailla Pohjois-Korean rakastavan ja ihmiskeskeisen järjestelmän perään.


Pohjois-Korea käy nykyisin jatkuvaa informaatiosotaa Yhdysvaltoja (tarkemmin Donald Trumpia) vastaan, joka on verbaalisesti pahoinpidellyt Pohjois-Korean hallinnon toimet moneen otteeseen. Lukuiset raakamaiset väitökset ihmisoikeusrikkomuksista eivät kuitenkaan ole tahranneet sen mainetta sosiaaliturvajärjestelmällisen politiikan todellisena edelläkävijänä; ongelmat vältetään tunnetusti antamalla kaikkien köyhien kuolla nälkään ja mahdollisille syrjäytyneille tarjotaan puoli-ilmaiseksi kuulaa kalloon.

Lisätietoa Jos haluat matkustaa Pohjois-Koreaan

Lista parhaista pohjoiskorean johtajista

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Pohjois-Korea on maailman ainoa virallinen nekrokratia, eli valtio, jota hallitsee kuollut päämies. Kim Il-sung on määritelty perustuslaissa ikuiseksi presidentiksi, eikä hänen kuolemansa muuttanut tätä asiaa mihinkään. Epävirallisesti Suomikin on nekrokratia, Kekkonen kuitenkin kuoli jo vuonna 1986.