Elokuu 2001 Viljami saa ensimmäisen tarhakaverinsa

27.8.2001  

Kesä meni ja Viljamin kutina todettiin kesäihottumaksi. Tässä  suomenhevosille yleisessä sairaudessa hevonen on allerginen polttiaisten pistoille. Toistaiseksi tautiin ei ole hoitokeinoa, mutta ihottumaloimi helpottaa hevosen oloa. Viljami ehti miltei kaataa karsinan väliseinän ja hinkata puolet komeasta harjastaan. Onneksi loimi auttoi huomattavasti. 

Loppukesästä Viljamille hankittiin allergialoimi ja aika säälittävä ilmestyshän se siinä on…

 

Ratsastuksessa ollaan edistytty. Ihan yht’äkkiä Viljami rupesi laukkaamaan myös oikeata laukkaa ja sen myötä aloimme käymään myös hyppytunneilla. Esteiden korkeus ei tietenkään aloittelijoilla päätä huimaa, kuten ei  tyylikään, mutta Viljami on ihan intona hyppäämisestä. Pojan suuresta luottamuksesta ihmiseen kertoo myös se, että vaikka lähestyminen menisi miten tahansa tai este olisi millainen tahansa, Viljami yrittää aina parhaansa eikä kiellä koskaan. 

Edelleen harrastamme hyvin paljon maastoilua, jotta Viljamin mieli pysyisi pirteänä. Ihana huomata, miten innoissaan Viljami on päästessään kavereiden kanssa maastoon. Se vallan kuumuu ja alkaa hyppelemään paikoillaan. Sänkipellolla tuli jopa pientä pukkia ratsastajan riemuksi!

Syksyn sänkkäri-irroittelut jäivät sateiden vuoksi lyhyeen. Tässä jo jäähdytellään

27.8. oli jännä päivä kun laitoimme Viljamin ensimmäistä kertaa kaverin kanssa tarhaan. Se ei ole kenties koskaan ollut muiden hevosten kanssa tarhassa - oriahan ei uskaltanut muiden kanssa laittaa.

Leevi- ruuna on ihan Viljamin kokoinen ja näköinen ja toivottavasti heistä tuleekin kaverit. Ensimmäinen yhteinen ulkoilu meni ainakin hyvin.

Viljami sai elämänsä ensimmäisen tarhakaverin Leevi-ruunasta

Lisää Viljamin kuulumisia löydät täältä

Takaisin etusivulle